Bedrifter bruker alle mulige midler for å selge sine produkter og tjenester. Slik ser det i hvert fall ut i Polen. Derimot bruker flere og flere vestlige selskaper mer subtile markedsføringsteknikker enn påtrengende kampanjer mot butikker.
Stadig oftere kan man observere en trend der folk går bort fra å promotere sitt eget tilbud til fordel for å fortelle om verdier og bygge et nettverk av assosiasjoner blant mottakerne. Det er den såkalte «Corporate Identity», som i fri oversettelse betyr «merkepersonlighet». Denne teknikken får fortsatt nye og mange tilhengere.
Den nåværende realiteten krever nye promoteringsverktøy fra bedrifter
Fra de mange publikasjonene om Corporate Identity og forskning knyttet til forbrukerpreferanser, kan det konkluderes med at reklame gjør nesten alt for selskapet, unntatt salg. Å se et reklamespot, en film på internett eller å se en stor reklametavle på gaten vekker ikke det samme kjøpelysten blant potensielle mottakere som markedsførere trodde inntil nylig. Handlinger som er mer effektive for merkevarebildet krever mer direkte og personlig tilpassede kommunikasjonsmidler. Som for eksempel sosiale medier på nett eller en utstillingsmesse med mange utstillingsstander som tiltrekker seg en stor gruppe seere. Å korrigere stilen for å drive en kampanje krever en del utgifter, men det vil være enda vanskeligere å endre tankegangen – spesielt siden ledelsen alltid forventer målbare, det vil si uttrykt i tall, effekter.